Χρόνος ανάγνωσης περίπου:1 λεπτά

Με απόφαση της η κυβέρνηση εντάσσει στους δικαιούχους αποζημίωσης μέσω μονομερούς δήλωσης για τον Γενάρη το σύνολο των καλλιτεχνών που έχουν γραφτεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών πριν τις 10 Γενάρη 2021.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που δείχνει αν μη τι άλλο πώς ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα καθώς η κυβέρνηση πιέστηκε από τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών και ιδιαίτερα των μουσικών και θέλει να περιορίσει τις αντιδράσεις. Κι αυτό παρόλο που η απόφασή της να εντάξει το σύνολο των καλλιτεχνών ήρθε από τη μία, από την άλλη μεριά, επιμένει να μην ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα τους, όπως:

– Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου ανεξαρτήτως έγγραφης στο Μητρώο. Να ενταχθούν στο Μητρώο Καλλιτεχνών όσοι γράφτηκαν μετά τις 10.1.2021 και όσοι δεν έχουν γραφτεί αλλά πληρούν τις προϋποθέσεις.

– Να δοθεί αποζημίωση μέσω αναστολής σε όλους τους μουσικούς που είχαν ενεργή σύμβαση ανεξαρτήτως ΚΑΔ.

– Δικαιώματα σε δώρα, άδειες, επιδόματα, επιδότηση ενοικίου για την αποζημίωση μέσω μονομερούς δήλωσης όπως ισχύει και για την αποζημίωση μέσω αναστολής.

– Αναδρομική αποζημίωση στο σύνολο του κλάδου για τους μήνες Αύγουστο έως Δεκέμβρη, για τους οποίους αποζημιώθηκαν με πρόσφατη απόφαση οι επιχειρήσεις του κλάδου.

-Να εξασφαλιστεί εισόδημα και βασικά μέσα διαβίωσης σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε οικογένεια.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καλεί τους μουσικούς μέλη του αλλά και όλους τους καλλιτέχνες να δυναμώσουν την πάλη τους για να ενταχθούν όλοι στην αποζημίωση. Παράλληλα καλεί σε ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης του Συλλόγου για να στηρίξουν έτσι εμπράκτως τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

«Ο δρόμος μας έχει πολλή ανηφόρα, μεγαλύτερη και δυσκολότερη από αυτήν που διανύσαμε μέχρι εδώ» τονίζουν και σημειώνουν πως «είναι δρόμος όμορφος γιατί παλεύουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για το δίκιο μας. Με ενότητα και αγώνα θα βγούμε νικητές. Οργανώνουμε την πάλη μας μέσα από τις γραμμές του Συλλόγου μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύνταξη

Η τέχνη, η επιστήμη, η γλώσσα, ο γραπτός λόγος, η παράδοση, είναι εργαλεία του πολιτισμού, που συμβάλλουν τα μέγιστα για να διαμορφωθεί μια κοινωνία, να θεσπίσει τους κώδικες και την ηθική της, να πλάσει τους όρους δημιουργίας της κοινωνικής συνείδησης, να επεξεργαστεί την αλληλεγγύη της και να φτιάξει έναν κοινωνικό ιστό, που θα διαφυλάσσει και θα προάγει την έννοια άνθρωπος.
Αναγνώσεις:60