Χρόνος ανάγνωσης περίπου:1 λεπτά

Με επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου της Άννας Τακάκη – Μαρκάκη «Αροδαμοί κι αγκαραθιές»


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιούλη 2023 η εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου της Άννας Τακάκη – Μαρκάκη «Αροδαμοί κι αγκαραθιές». Η εκδήλωση έγινε στην πιο δροσερή γωνιά της Σητείας, στον Δημοτικό Κήπο Σητείας στις 20:30 το απόγευμα. Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας ένταξε την εκδήλωση στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Κορνάρεια 23». Πλήθος κόσμου από νωρίς κατέφθασε στον Δημοτικό Κήπο για να παρακολουθήσει την παρουσίαση του βιβλίου. Εκ μέρους του ΔΟΚΑΣ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Κωστής Λιμπερίου και η εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού κα Μαρία Γιαννακάκη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της κας Φανής Παφύτα εκ μέρους της Ομάδας Συνεργασίας Σητείας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Στη συνέχεια εκ μέρους της Σβούρας Εκδοτικής η κα Βαγγελιώ Καρακατσάνη αναφέρθηκε στη σημασία του έργου της κας Άννας Τακάκη – Μαρκάκη.

Για το νέο βιβλίο εκτενή κι εμπεριστατωμένη αναφορά και παρουσίαση έκαναν ο πολιτικός μηχανικός Αντώνης Ανηψητάκης και η εκπαιδευτικός και λογοτέχνιδα Μαρία Ζωγραφάκη.

Αποσπάσματα από το νέο βιβλίο της Άννας Τακάκη – Μαρκάκη διάβασαβαν οι ηθοποιοί του θεάτρου της Σητείας Άννα Ατζολιδάκη, Κωστής Δανδουλάκης και Πόπη Αλέξη, που με την θεατρική απόδοση των διαλόγων στο ύφος και το χρώμα της τοπικής διαλέκτου απέδωσαν την ατμόσφαιρα των δραμάτων του έργου και μετέφεραν τους ακροατές σε παλαιότερες εποχές δίνοντας ένα νοσταλγικό χρώμα στην παρουσίαση.

Σε αυτό συνέβαλλε και η μουσική επένδυση και οι στειακές κονδυλιές των μουσικών Νίκου Πρινιωτάκη, στο βιολί και Δημήτρη Νικάκη, στο λαούτο, που εισαγωγικά και στο ενδιάμεσο της ανάγνωσης πλούτισαν κι έδωσαν τοπικό μουσικο άρωμα στην παρουσίαση.

Η συγγραφέας Άννα Τακάκη – Μαρκάκη, τέλος, χαιρέτισε κι ευχαρίστησε τους καλεσμένους, του παρουσιαστές και τους συντελεστές της έκδοσης.

Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση καλύφτηκε τηλεοπτικά και μεταδόθηκε ζωντανά από τον SitiaFM και τον Μανόλη Μεταξάκη.

 

Σύνταξη

Η τέχνη, η επιστήμη, η γλώσσα, ο γραπτός λόγος, η παράδοση, είναι εργαλεία του πολιτισμού, που συμβάλλουν τα μέγιστα για να διαμορφωθεί μια κοινωνία, να θεσπίσει τους κώδικες και την ηθική της, να πλάσει τους όρους δημιουργίας της κοινωνικής συνείδησης, να επεξεργαστεί την αλληλεγγύη της και να φτιάξει έναν κοινωνικό ιστό, που θα διαφυλάσσει και θα προάγει την έννοια άνθρωπος.
Αναγνώσεις:450