Την κωμωδία «Η Τελετή» παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρωμένου

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρωμένου, παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία του Π. Μάτεσι «Η ΤΕΛΕΤΗ», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λιοδάκη.

Μία κηδεία γίνεται η αφορμή να διακωμωδηθεί ο νεοπλουτισμός και ο υποκριτικός καθωσπρεπισμός της δεκαετία του ’70 , που υποδεικνύει ωστόσο, την πλάνη της σημαντικότητας της εικόνας έναντι της ουσίας, του «φαίνεσθαι» έναντι του «είναι», καθιστώντας το έργο τόσο επίκαιρο όσο και η επιφανειακή αντιμετώπιση τη ζωή και των σχέσεων του σύγχρονου ανθρώπου!

Συντελεστές της παράστασης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΔΑΚΗΣ

ΣΚΗΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ –ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: KΑΛΗ ΚΑΡΑΔΑΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΑΙΖΟΥΝ: ΛΟΥΚΙΑ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ, ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ, ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΙΑΓΙΑ, ΠΟΠΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΟΥ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΒΕΛΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΜΑΛΑΜΑ ΠΑΤΡΕΛΗ, ΑΡΙΣΤΕΑ ΣΚΟΥΤΕΛΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΣΟΥΜΑΝΑΚΗ, ΓΙΩΤΑ ΣΙΣΜΑΝΙΔΟΥ

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν

το Σάββατο και την Κυριακή 26 και 27 Μαρτίου στο 5ο Αρσάνειο Γυμνάσιο Σφακακίου και

την Τρίτη και Τετάρτη 29 και 30 Μαρτίου στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο.

ΩΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ : 21:30

Σύνταξη

Η τέχνη, η επιστήμη, η γλώσσα, ο γραπτός λόγος, η παράδοση, είναι εργαλεία του πολιτισμού, που συμβάλλουν τα μέγιστα για να διαμορφωθεί μια κοινωνία, να θεσπίσει τους κώδικες και την ηθική της, να πλάσει τους όρους δημιουργίας της κοινωνικής συνείδησης, να επεξεργαστεί την αλληλεγγύη της και να φτιάξει έναν κοινωνικό ιστό, που θα διαφυλάσσει και θα προάγει την έννοια άνθρωπος.
Αναγνώσεις:68