Χρόνος ανάγνωσης περίπου:1 λεπτά

«Οι επάλληλες μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα»

Διαδικτυακή εκδήλωση «Δαρβινική Δευτέρα» 21/2/2022

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων προώθησης και διάδοσης της εξελικτικής σκέψης στις επιστήμες και την κοινωνία και με την ευκαιρία της επετείου της γέννησης του Δαρβίνου (12 Φεβρουαρίου 1809) η Ελληνική Εξελικτική Εταιρεία (ΕλΕξΕ) και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) συνδιοργανώνουν την πρώτη «Δαρβινική Δευτέρα» του 2022 με ομιλητή τον ακαδημαϊκό Δημήτρη Θάνο. Ο κ. Θάνος είναι Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και υπεύθυνος του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του SARS-CoV-2 που συλλέγει και επεξεργάζεται τα γονιδιωματικά δεδομένα της πανδημίας του covd-19 στην Ελλάδα. Στην ομιλία του με τίτλο «Οι επάλληλες μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα» θα αναφερθεί στον σημαντικό ρόλο της γονιδιωματικής στην Υπηρεσία της Δημόσιας Υγείας και στην συνέχεια θα παρουσιάσει στοιχεία για την προέλευση του κορωνοϊού και για τα κύματα των μεταλλάξεων του κορωνοϊού που παρέλασαν από τη διεθνή και την Ελληνική σκηνή.

Θα δώσει απαντήσεις στο ερώτημα όχι μόνο για το πώς προέκυψαν οι μεταλλάξεις αλλά και για το λόγο που η μια προελαύνει και η άλλη υποχωρεί, για το αν υπάρχει
αιτιώδης σχέση μεταξύ της μολυσματικότητας ενός στελέχους και της έντασης της ασθένειας που προκαλεί, και βέβαια, για το πώς διαγράφεται το μετα-κορωνοϊκό μέλλον.

Η διάλεξη θα γίνει online τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 19:00, στον σύνδεσμο με τη δυνατότητα παρεμβάσεων από το ακροατήριο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων

https://pev.gr/

Ελληνική Εξελικτική Εταιρεία

https://hevos.nhmc.uoc.gr/

Σύνταξη

Η τέχνη, η επιστήμη, η γλώσσα, ο γραπτός λόγος, η παράδοση, είναι εργαλεία του πολιτισμού, που συμβάλλουν τα μέγιστα για να διαμορφωθεί μια κοινωνία, να θεσπίσει τους κώδικες και την ηθική της, να πλάσει τους όρους δημιουργίας της κοινωνικής συνείδησης, να επεξεργαστεί την αλληλεγγύη της και να φτιάξει έναν κοινωνικό ιστό, που θα διαφυλάσσει και θα προάγει την έννοια άνθρωπος.
Αναγνώσεις:54