Χρόνος ανάγνωσης περίπου:1 λεπτά

Διαδικτυακά σεμινάρια για τις εικαστικές τέχνες

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ένωση Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου (ΕΦΝΗ) θα πραγματοποιήσουν κύκλο τριών (3) διαδικτυακών επιμορφωτικών σεμιναρίων με τίτλο: «Οι Εποχές του Σώματος-Εισαγωγή στην ιστορία της αναπαράστασης του σώματος στις εικαστικές τέχνες από την αρχαιότητα ως το μπαρόκ» με εισηγητή τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, διδάκτορα Ιστορίας της Τέχνης της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μιου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο:

1ο σεμινάριο: Τετάρτη 2-03-2022 και ώρα 18:30-20:30

Αρχαία ελληνική τέχνη: Η εγκαθίδρυση της «μεγάλης τέχνης»

Από τους προϊστορικούς χρόνους ως την ελληνιστική εποχή. Με παραδείγματα από τη γλυπτική και τη ζωγραφική (αγγειογραφία) παρουσιάζονται η εξέλιξη της αναπαράστασης του σώματος, οι βασικές καλλιτεχνικές αρχές, οι κύριες αισθητικές αξίες και τα κριτήρια για την αξιολόγηση του έργου τέχνης.

Στα σεμινάρια θα επισημαίνονται ενδεικτικές περιπτώσεις εικαστικών πηγών κατάλληλων για τη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση στο
https://forms.gle/AW31RGsiT5JJ6SK36 έως την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022. Θα ακολουθήσει η αποστολή στα e-mails των συμμετεχόντων/ουσων του συνδέσμου παρακολούθησης του 1ου σεμιναρίου (απαραίτητος έλεγχος στο email τα Spam). Όλες οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές. Θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής σε όσους/ες παρακολουθήσουν και τα τρία (3) επιμορφωτικά σεμινάρια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 2810-333778 / 6971899843 (Α. Ζαχαράτου) και 2810-333768 (Ε. Κοντουδάκη).

Σύνταξη

Η τέχνη, η επιστήμη, η γλώσσα, ο γραπτός λόγος, η παράδοση, είναι εργαλεία του πολιτισμού, που συμβάλλουν τα μέγιστα για να διαμορφωθεί μια κοινωνία, να θεσπίσει τους κώδικες και την ηθική της, να πλάσει τους όρους δημιουργίας της κοινωνικής συνείδησης, να επεξεργαστεί την αλληλεγγύη της και να φτιάξει έναν κοινωνικό ιστό, που θα διαφυλάσσει και θα προάγει την έννοια άνθρωπος.
Αναγνώσεις:60