Χρόνος ανάγνωσης περίπου:1 λεπτά

Σας προτείνουμε το ξεχωριστό παραμύθι της Ανθής Παρασκευοπούλου «Το γαϊτανάκι της φιλίας», μια καλαίσθητη έκδοση που τη συνοδεύουν οι ζωγραφιές της Ελένης Κοσκινά από τις εκδόσεις «Ατέχνως».

Το ποντικοχωριό ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή των Αποκριών και ο Ποντικούλης θέλει να φτιάξει την καλύτερη στολή. Θα τον βοηθήσει ο Γατούλης και ο Αρλεκίνος; Τι ρόλο θα παίξει η μάγισσα; Θα είναι κακιά όπως συνηθίζεται στις παιδικές ιστορίες; Ο αετός; Θα βοηθήσει να ολοκληρωθεί το γαϊτανάκι της φιλίας; Θα καταφέρει τελικά ο Ποντικούλης να φτιάξει την καλύτερη στολή και να γιορτάσει τις Απόκριες όπως ονειρεύεται;

Η δραματοθεραπεύτρια και σκηνοθέτιδα Ανθή Παρασκευοπούλου μας καταθέτει μια ιστορία γεμάτη τρυφερότητα, συμπόνια, αλληλεγγύη, μια περιπέτεια με ανατροπές. Με οδηγό τ’ όνειρό του ο Ποντικούλης, τη σφοδρή επιθυμία του για γνώση θα ξεκινήσει το ταξίδι του μέχρι να εκπληρώσει τον στόχο του για γνώση, συντροφικότητα, γλέντι και χαρά. Μια ιστορία βγαλμένη από τη ζωή, για τη ζωή.

Ένα παραμύθι που θα βοηθήσει τα παιδάκια να πάρουν μιας «γεύση» από «Το γαϊτανάκι της φιλίας», να λυπηθούν και να γελάσουν, να καλλιεργήσουν τα συναισθήματά τους, μια πράξη αναγκαία στις συνθήκες του εγκλεισμού στις οποίες δοκιμαζόμαστε όλοι.

Για πληροφορίες και παραγγελίες:

Εκδόσεις «Ατέχνως» Φειδίου 11  (1ος όροφος) – Αθήνα T.K. 106 78. Τηλ: +30 210 2754.994, +30 211 7351.323

ή απευθυνθείτε στη συγγραφέα Ανθή Παρασκευοπούλου, τηλ. +30 6932309223.

Σύνταξη

Η τέχνη, η επιστήμη, η γλώσσα, ο γραπτός λόγος, η παράδοση, είναι εργαλεία του πολιτισμού, που συμβάλλουν τα μέγιστα για να διαμορφωθεί μια κοινωνία, να θεσπίσει τους κώδικες και την ηθική της, να πλάσει τους όρους δημιουργίας της κοινωνικής συνείδησης, να επεξεργαστεί την αλληλεγγύη της και να φτιάξει έναν κοινωνικό ιστό, που θα διαφυλάσσει και θα προάγει την έννοια άνθρωπος.
Αναγνώσεις:78