Χρόνος ανάγνωσης περίπου:1 λεπτά

Νέος κύκλος μαθημάτων γλυπτικής για ενήλικες στο Materia prima!

 

Στον φιλόξενο χώρο του Materia Prima διοργανώνονται και φέτος ολιγομελή τμήματα γλυπτικής για αρχάριους και προχωρημένους. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή καθώς έχουν μείνει λίγες θέσεις.

Θεματικά εργαστήρια σε πηλό, τεχνικές πλαστικής, υλικά και ιδιότητες, εκμάγευση και κατασκευή καλουπιών. Παρουσιάσεις για την τέχνη επιλεγμένων ιστορικών περιόδων, τα σημαντικά καλλιτεχνικά ρεύματα και τους εκπροσώπους τους.

Ο χώρος τέχνης Materia Prima λειτουργεί στο Ηράκλειο Κρήτης στο εργαστήριο γλυπτικής του Χρήστου Τσουμπλέκα. Φιλοξενεί εικαστικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά εργαστήρια, παρουσιάζοντας το έργο καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται τόσο στην Κρήτη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι ανοικτός σε προτάσεις καλλιτεχνών από διαφορετικούς χώρους, με στόχο να φέρει σε επαφή δημιουργούς και κοινό στην πόλη του Ηρακλείου και να προσφέρει βήμα παρουσίασης ποικίλων μορφών σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης.

Ο γλύπτης Χρήστος Τσουμπλέκας γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Bologna και στο Κρατικό Ινστιτούτο Τέχνης “Gaetano Balardini” στη Faenza. Ειδικεύεται στη γλυπτική σε πηλό, πέτρα, μέταλλο. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και την Ιταλία. Από το 2006 διοργανώνει καλλιτεχνικά εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά, ενώ από το 2011 διδάσκει μαθήματα εικαστικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πληροφορίες

Art Lab – Sculpture Studio «Materia Prima»

Χρήστος Τσουμπλέκας

Στρατηγού Βάσου 8, 712 01 Ηράκλειο (κοντά στη Χανιώπορτα)

Σελίδα στο facebook

e-mail: tsoumplekaschristos@gmail.com

Πληροφορίες στο τηλ. 6939293979

Στον χώρο τηρούνται τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα.

Σύνταξη

Η τέχνη, η επιστήμη, η γλώσσα, ο γραπτός λόγος, η παράδοση, είναι εργαλεία του πολιτισμού, που συμβάλλουν τα μέγιστα για να διαμορφωθεί μια κοινωνία, να θεσπίσει τους κώδικες και την ηθική της, να πλάσει τους όρους δημιουργίας της κοινωνικής συνείδησης, να επεξεργαστεί την αλληλεγγύη της και να φτιάξει έναν κοινωνικό ιστό, που θα διαφυλάσσει και θα προάγει την έννοια άνθρωπος.
Αναγνώσεις:138