Χρόνος ανάγνωσης περίπου:4 λεπτά

Βιωματικά σεμινάρια σωματικής έκφρασης, θεατρικής γνώσης και πνευματικής ευεξίας

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «ΝΟΤΟΣ», η μοναδική σχολή της περιφέρειας Κρήτης και των νησιών Νοτίου Αιγαίου αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού, διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια σωματικής έκφρασης, θεατρικής γνώσης και πνευματικής ευεξίας για όλες τις ηλικίες. Για τη συμμετοχή στα σεμινάρια δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις παρά μόνο όρεξη για περιπέτεια και χιούμορ.

Εισαγωγικό Σεμινάριο με σκοπό την σωματική και πνευματική ευεξία – Για άνω των 60 ετών

Εισαγωγικό σεμινάριο με σκοπό την σωματική και πνευματική ευεξία.

21 Φεβρουαρίου – 11 Απριλίου 2022.

Κάθε Δευτέρα: 12πμ – 2μμ ή 6μμ – 8μμ

Σύνολο διδακτικών ωρών 8/μήνα κόστος 50€.

Μαρία Γαϊτανίδη (εισηγήτρια)

Λίγα λόγια για το εργαστήριο

Η δυστυχία στηρίζεται πάνω στην ευτυχία.

Η ευτυχία είναι αυτό που η δυστυχία κρύβει από κάτω. Λάο Τσε (Κινέζος Φιλόσοφος).

Πώς αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας εν δράσει;

Πώς ανακαλύπτουμε την δημιουργική μας φύση;

Το εργαστήρι θα θέσει ερωτήματα που αφορούν τον άνθρωπο ως δημιουργό και θα προτείνει εργαλεία για την ανάπτυξη δημιουργικών ικανοτήτων μέσα από λογοτεχνικά κείμενα, αφηγήσεις και ποίηση.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να δουλέψουν με τα στοιχεία της φύσης (νερό, ξύλο, φωτιά) όπου πνεύμα και σώμα είναι σε αρμονία και αποπνέουν χαρά, δημιουργικότητα και αίσθηση της ελευθερίας.

Ο βυσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ – Σεμινάριο για Ηθοποιούς

Σάββατο 11.00-15.00 (Πρώτη συνάντηση 19/02 και κάθε Σάββατο μέχρι 26/03).

Σύνολο διδακτικών ωρών 24, κόστος 120 ευρώ.

Άνεργοι και φοιτητές, 90 ευρώ.

Μαρία Γαϊτανίδη (εισηγήτρια)

Λίγα λόγια για το εργαστήριο

‘Ο άνθρωπος είναι στ’ αλήθεια ένας γίγαντας πάνω στη γη και το’ χει ξεχάσει. Λοπάχιν, 2η Πράξη

Προτείνουμε μια συνάντηση και την αρχή μιας καλλιτεχνικής διαδικασίας μέσα από το έργο του Α. Τσέχωφ Ο Βυσσινόκηπος.

Το έργο του Ρώσου συγγραφέα σημαδεύει το τέλος μια εποχής και την αρχή μιας νέας. Οι χαρακτήρες του χάνουν τα πάντα και ανακαλύπτουν την δυνατότητα ενός νέου κόσμου. Ποιοι είναι οι όροι για μια πραγματική συνάντηση των ανθρώπων μέσα στην αντιξοότητα των καιρών και συνθήκες διαβίωσης; Τι σώζει τον άνθρωπο και τον κάνει να προχωρά; Το πνεύμα; Η εργασία; Ο έρωτας;

Σεμινάριο Κινητικής για Καλλιτέχνες

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την κινητική τους εξέλιξη σε σχέση

με την τέχνη τους.

Τρίτη 10:00-12:00 ή Πέμπτη 11.00-13.00

Έναρξη 22 Φεβρουαρίου 2022

Τελευταία συνάντηση 24 Μαρτίου 2022

Κόστος: 50 ευρώ (8 ώρες διδασκαλίας)

Εισηγήτρια: Μιχαέλα Κεφαλογιάννη

Λίγα λόγια για το εργαστήριο

Το σεμινάριο κινητικής θα εστιάσει στην ενεργοποιημένη αλλά χαλαρή στάση του σώματος για εξοικονόμηση δύναμης, ενέργειας και ευκινησίας μέσω απλών κινητικών ασκήσεων.

Θα κινηθούμε προετοιμάζοντας το νου και το σώμα για μια ενεργοποιημένη “συνεργασία” βελτίωσης κίνησης και αναπνοής.

Θα επικεντρωθούμε στην ενδυνάμωση συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων για την αποφυγή τραυματισμών και την προσωπική κινησιολογική πρόοδο.

Με εργαλείο κάποια συγκεκριμένα κινητικά κίνητρα θα ερευνήσουμε τι σημασία έχει η πρόθεση στην εκτέλεση της κίνησης έτσι ώστε να αναπτυχθεί συνειδητά η ικανότητα της μετάδοσης συναισθήματος με απλότητα και ευκολία.

Σύντομο Βιογραφικό

Μαρίας Γαϊτανίδη

Εκπαιδευμένη στις τέχνες του Τάι Τσι από τον Ιβάν Κότικ και την Μίμι Κουό, της Αστάνγκα Γιόγκα από τον Άνταμ Κην και την Ζεφίρ Λίλι και σε πειραματικές μεθόδους διαλογισμού από την Μωντ Ρόμπαρτ.

Η πρακτική της τα τελευταία δέκα χρόνια συνδυάζει τα ακούσματα των δασκάλων της με τις προσωπικές της ζωτικές εμπειρίες και την ιδιαίτερη της Κρητική ιδιοσυγκρασία.

Σπούδασε Υποκριτική στην Ακαδημία Θεάτρου των Βρυξελλών, Θεατρολογία στο Royal Holloway University of London και ολοκλήρωσε την ακαδημαϊκή της παιδεία με διδακτορική διατριβή πάνω στις δομές παιχνιδιού και το αρχαίο δράμα στο University of Kent, Canterbury.

Μαθήτευσε ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και παιδαγωγός με τον Ρώσο δάσκαλο και σκηνοθέτη Ανατόλι Βασίλιεφ και την συνεργάτη του Γ. Γκροτόφσκι και καλλιτέχνη Μωντ Ρόμπαρτ.

Διδάσκει στο Teatro GranBado στην Βερόνα της Ιταλίας, στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στην Βίλνους της Λιθουανίας, και είναι μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού της Δραματικής Σχολής Νότος στο Ηράκλειο και του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στα Χανιά.

Σύντομο Βιογραφικό

Μιχαέλας Κεφαλογιάννη

Η Μιχαέλα Κεφαλογιάννη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Μέλισσα» και της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου με πτυχίο (Bachelor) στην τέχνη και τη διδασκαλία του Μπαλέτου ενώ κατέχει τον τίτλο Licentiate of the Royal Academy of Dance.

Από το 2013 ασχολείται με το Kung Fu, το Tang Lang Kung Fu και το Yang’s Taiji Quan με δάσκαλο τον Ιωάννη Σφακιανάκη ενώ εργάζεται ως ηθοποιός, χορεύτρια και κινησιολόγος σε θεατρικές παραστάσεις και είναι καθηγήτρια κλασσικού και σύγχρονου χορού.

Τον Μάρτιο του 2019 ίδρυσε μαζί με τους Γιάννη Ζωγραφάκη και Κωστή Μακάκη την ομάδα παραστατικών και εικαστικών τεχνών ΝΟΗΜΑ.

* Έχει συνεργαστεί ως κινησιολόγος-χορογράφος με τους:

– Ομάδα Πρόταση και τον Δημήτρη Φοινίτση

– Πράξη Τέχνης Ίμερος και τον Γιωργή Τσαμπουράκη στην παράσταση «Τζέλα, Λέλα Κόρνας και Κλεομένης – Ένας ίσον Κανένας».

– Σύλλογο της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού της Αθήνας ως βοηθός χορογράφου και την Κατερίνα Ανδριοπούλου στην παράσταση «Oliver Twist».

Για πληροφορίες και εγγραφές

μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2810 233 369

ηλεκτρονικά στο info@dramatikinotos.edu.gr

καθώς και στην διεύθυνση της Σχολής: Εφόδου 3, Μέγαρο Χάνδαξ, 713 03 Ηράκλειο Κρήτης.

Σύνταξη

Η τέχνη, η επιστήμη, η γλώσσα, ο γραπτός λόγος, η παράδοση, είναι εργαλεία του πολιτισμού, που συμβάλλουν τα μέγιστα για να διαμορφωθεί μια κοινωνία, να θεσπίσει τους κώδικες και την ηθική της, να πλάσει τους όρους δημιουργίας της κοινωνικής συνείδησης, να επεξεργαστεί την αλληλεγγύη της και να φτιάξει έναν κοινωνικό ιστό, που θα διαφυλάσσει και θα προάγει την έννοια άνθρωπος.
Αναγνώσεις:141