Χρόνος ανάγνωσης περίπου:1 λεπτά

«Το έρημο κλουβί» της Βαγγελιώς Καρακατσάνη, εικονογραφημένο από την Εύα Μελά, από τις εκδόσεις «Ατέχνως».

Τα παιδιά, μέσα από μια πρωτότυπη ιστορία με πρωταγωνιστές τα πουλιά, θα πάρουν μια ιδέα από τα διλήμματα που θα κληθούν να διαχειριστούν στην ενήλικη ζωή τους. Στο τέλος του βιβλίου, υπάρχει ένα διαδραστικό παράρτημα με το οποίο τα παιδιά εξοικειώνονται με το βιβλίο γενικότερα.

Η περίληψη του βιβλίου

«Το έρημο κλουβί» ψάχνει απεγνωσμένα για παρέα. Όταν εμφανίζεται ένα περιστέρι το εκλιπαρεί σχεδόν να το φιλοξενήσει, να γίνουν φίλοι. Το περιστέρι αρνείται και το έρημο κλουβί του λέει ότι πολλά πουλιά στη θέση του θα διάλεγαν όλα όσα μπορεί να παρέχει το κλουβί. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί και στην πράξη και προκαλεί το περιστέρι να του φέρει κάποια πουλιά δελεάζοντάς τα με όσα το κλουβί μπορεί να τα προσφέρει. Το περιστέρι δέχεται την πρόκληση και πράγματι πείθει τέσσερα πουλιά να το ακολουθήσουν, υποσχόμενο ό,τι καθένα πουλί αναζητούσε… τροφή, παρέα, ασφάλεια…

Όταν το περιστέρι φέρνει τους φίλους του στο κλουβί, σπεύδουν ποιο να πρωτομπεί… Τα καταφέρνουν να μπουν και διαπιστώνουν ότι «κλουβί» σημαίνει σκλαβιά, στέρηση ελευθερίας. Αναθεωρούν την πρώτη τους απόφαση, όμως είναι πλέον αργά…

Το περιστέρι, θεωρώντας ότι εκείνο φταίει που το κλουβί παγίδευσε τα πουλιά, τα ελευθερώνει και τα προσκαλεί να σκέφτονται τις συνέπειες πριν πάρουν την όποια απόφαση και πετάνε όλα μαζί ελεύθερα προς το δάσος.

Για πληροφορίες και παραγγελίες:

Εκδόσεις «Ατέχνως» Φειδίου 11 (1ος όροφος) – Αθήνα T.K. 106 78. Τηλ: +30 210 2754.994, +30 211 7351.323

ή απευθυνθείτε στη συγγραφέα τηλ. +30 6986311639

 

Σύνταξη

Η τέχνη, η επιστήμη, η γλώσσα, ο γραπτός λόγος, η παράδοση, είναι εργαλεία του πολιτισμού, που συμβάλλουν τα μέγιστα για να διαμορφωθεί μια κοινωνία, να θεσπίσει τους κώδικες και την ηθική της, να πλάσει τους όρους δημιουργίας της κοινωνικής συνείδησης, να επεξεργαστεί την αλληλεγγύη της και να φτιάξει έναν κοινωνικό ιστό, που θα διαφυλάσσει και θα προάγει την έννοια άνθρωπος.
Αναγνώσεις:59