«Η Διέξοδος…

…στο φως των λουλουδιών, παντελώς ανέξοδος υλικών και χρωμάτων, οδηγεί στην έξοδο παντός τύπου λαίλαπας, ορατής ή μη…»

Παρουσιάστηκε από 23 Αυγούστου μέχρι και 12 Σεπτέμβρη 2021 στις Αρχάνες, η πρωτότυπη έκθεση έργων της Κατερίνας Χαμηλάκη που ξεδιπλώνει το πολυδιάστατο ταλέντο της χρησιμοποιώντας αποξηραμένα φύλλα και άνθη, τα οποία τοποθετεί στον καμβά, υμνώντας τη γυναίκα και την ομορφιά.

Η Κατερίνα Χαμηλάκη γεννήθηκε στο Καταλαγάρι. Είναι αυτοδίδακτη καλλιτέχνιδα, έχοντας παρακολουθήσει κάποια μαθήματα ζωγραφικής και ψηφιδωτού, καθώς και σεμινάρια εικαστικών τεχνών. Πειραματίζεται με διάφορα υλικά τα οποία βρίσκει αποκλειστικά στη φύση, όπως πέτρα, αποξηραμένα φύλλα και λουλούδια, παλιά υφάσματα, μαλλί κ.α., που μετουσιώνονται με όχημα τη φαντασία και το ταλέντο της σε έργα τέχνης πάνω στο δικό της καμβά.

Με την πρώτη ατομική της έκθεση «Διέξοδος», επιχείρησε να μας συστήσει το έργο της και να ξεδιπλώσει το πολυδιάστατο ταλέντο της χρησιμοποιώντας αποξηραμένα φύλλα και άνθη, τα οποία τοποθετεί στον καμβά, συνθέτοντας πρωτότυπες δημιουργίες.

Σύνταξη

Η τέχνη, η επιστήμη, η γλώσσα, ο γραπτός λόγος, η παράδοση, είναι εργαλεία του πολιτισμού, που συμβάλλουν τα μέγιστα για να διαμορφωθεί μια κοινωνία, να θεσπίσει τους κώδικες και την ηθική της, να πλάσει τους όρους δημιουργίας της κοινωνικής συνείδησης, να επεξεργαστεί την αλληλεγγύη της και να φτιάξει έναν κοινωνικό ιστό, που θα διαφυλάσσει και θα προάγει την έννοια άνθρωπος.
Αναγνώσεις:46