Χρόνος ανάγνωσης περίπου:1 λεπτά

Το Athens Digital Arts Festival (ADAF) συμμετέχει με το project επαυξημένης πραγματικότητας «Culture Path» στην 53η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Καΐρου στο περίπτερο της Ελληνικής συμμετοχής, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, η AR εγκατάσταση του ADAF, μέσω του Ελληνικού περιπτέρου, θα παρασύρει τους επισκέπτες σε μια μοναδική AR εμπειρία, φέρνοντας άρωμα Ελλάδας στην Αίγυπτο.

Το Culture Path αποτελεί ένα πολιτιστικό, διαδραστικό μονοπάτι, όπου με την αξιοποίηση της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας (AR), έργα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας συναντούν έργα της νεώτερης και σύγχρονης δημιουργίας. Σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μονοπάτι στο περίπτερο της Ελλάδας, και μέσα από την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να κάνει έναν περίπατο ανάμεσα σε εμβληματικά αλλά και «αφανή» έργα τέχνης, από μουσεία της χώρας. Τα σύνορα της φαντασίας διευρύνονται και το Ελληνικό Περίπτερο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Καΐρου μας καλεί σε μία συζήτηση – αφορμή για μια μελλοντική επίσκεψη στους χώρους των μουσείων της Ελλάδας.

Η έκθεση πραγματοποιείται από 26 Γενάρη έως 7 Φλεβαρη 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Αιγύπτου, με την Ελλάδα, ως τιμώμενη χώρα. Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου του Καΐρου αποτελεί μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του αραβικού κόσμου, με πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέπτες. Μέσω της έκθεσης πρόκειται να διευρυνθεί η επαφή της Αιγύπτου με την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά -και δη με την ελληνική λογοτεχνία- επεκτείνοντας, έτσι, τις διαπροσωπικές σχέσεις των δύο κρατών.

Σύνταξη

Η τέχνη, η επιστήμη, η γλώσσα, ο γραπτός λόγος, η παράδοση, είναι εργαλεία του πολιτισμού, που συμβάλλουν τα μέγιστα για να διαμορφωθεί μια κοινωνία, να θεσπίσει τους κώδικες και την ηθική της, να πλάσει τους όρους δημιουργίας της κοινωνικής συνείδησης, να επεξεργαστεί την αλληλεγγύη της και να φτιάξει έναν κοινωνικό ιστό, που θα διαφυλάσσει και θα προάγει την έννοια άνθρωπος.
Αναγνώσεις:83