Σβούρα Εκδοτική – Νέο εκδοτικό εγχείρημα (και όχι μόνο!)…

ΤΙ;

Μια νέα αρχή! Ένα νέο εκδοτικό εγχείρημα η «Σβούρα Εκδοτική», με στόχο να συμβάλλει στο άνοιγμα νέων δρόμων στο χώρο των εκδόσεων, για την προώθηση ενός γνήσιου πολιτισμού και μιας άλλης σχέσης με το βιβλίο, μακριά από τη στυγνή λογική της «αγοράς» και του κέρδους.

ΓΙΑΤΙ;

Θεωρούμε ότι το βιβλίο αποτελεί σπουδαίο μέσο επιστημονικής, τεχνολογικής, ιστορικής, πολιτιστικής και πολιτισμικής ενημέρωσης και γνώσης. Κατανοούμε το βιβλίο σαν προϊόν κοινωνικής συνείδησης, που ανέκαθεν χρησίμευε ως ισχυρό μέσο διάδοσης ιδεών και απόψεων και συνεπώς δεν μπορεί να είναι ουδέτερο απέναντι στην κοινωνική πραγματικότητα κάθε ιστορικής εποχής. Παίζει σπουδαίο ρόλο σαν όργανο μόρφωσης, αγωγής, διάδοσης ιδεών. Έχουμε σαν οδηγό μας το όραμα μιας κοινωνίας, όπου το βιβλίο υπηρετεί τα συμφέροντα των πλατιών μαζών του λαού μας και συνδέεται στενά με τη ζωή του, την πρόοδό του, την ελευθερία του, την προσωπική του ανάπτυξη. Βασίζεται στις αρχές της εκλαΐκευσης, της επιστημοσύνης, του ανθρωπισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Το βιβλίο αποτελεί καρπό συγγραφικής εργασίας ενός ή ομάδας εργατών του πνευματικού πολιτισμού και της παραγωγής και στοχεύει στη διάδοση της επιστήμης, της λογοτεχνίας, των τεχνών. Συμβάλει στη γενική και ειδική μόρφωση, στην αυτομόρφωση, στην εξάπλωση των επιστημονικών γνώσεων και της αισθητικής, με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των ατόμων και τη διαπαιδαγώγησή τους.

ΠΩΣ;

Η ιδέα για τη δημιουργία του εκδοτικού είχε «πέσει στο τραπέζι» από την ίδρυση του ηλεκτρονικού πολιτιστικού μαγκαζίνου «svoura art» (https://svoura.net), που από τις αρχές του Φλεβάρη του 2022, συμμετέχει με την παρουσία του στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας. Εμείς, η ομάδα του ιστότοπου svoura-art, μαζί με συνεργάτες μας, προχωρήσαμε στο νέο συλλογικό εκδοτικό εγχείρημα, φιλοδοξώντας να καταφέρουμε να ανοίξουμε νέους δρόμους διάδοσης του βιβλίου, να προσφέρουμε απτές λύσεις στους δημιουργούς, να προωθήσουμε τη βιβλιοφιλία.

Συνειδητοποιώντας τους δεσμούς της τέχνης και του πολιτισμού με τις συνθήκες της υλικής ζωής της κοινωνίας μας, τους λόγους της εξέλιξης και των μεταβολών των μορφών της, την αντίληψη και την εικόνα του κόσμου που εκφράζει κάθε φορά, στήνουμε τη «Σβούρα εκδοτική» για να ξεφύγουμε από τα δίκτυα της εμπορευματοποίησης της τέχνης, να δώσουμε χώρο στους δημιουργούς που αναζητούν τρόπο να φτάσει το έργο τους, χωρίς δεσμεύσεις, στο αναγνωστικό κοινό. Με σεβασμό στον συγγραφέα και το έργο του, όμορφα και «ψιμυθευτά», αναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία της διόρθωσης, της επιμέλειας, της προεκτύπωσης, της εκτύπωσης και της διακίνησης του βιβλίου, αλλά και της υποστήριξης των δημιουργών στην πορεία τους...

ΠΟΤΕ;

Η «Σβούρα εκδοτική» είναι γεγονός και είναι βέβαιο ότι, όσο περνάει από το χέρι μας, θα επιχειρήσουμε να συμβάλουμε στο άνοιγμα νέων ατραπών της εκδοτικής, λογοτεχνικής, πολιτιστικής και πολιτισμικής δημιουργίας του τόπου μας. ‘Ηδη τα πρώτα βιβλία είναι στο τελικό στάδιο της δημιουργίας τους και σύντομα θα μπορείτε να τα βρείτε στον ιστότοπο της «σβούρας».

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ;

Θεωρούμε ότι το βιβλίο δεν είναι δυνατόν να είναι απλώς ένα εμπόρευμα, αλλά πρώτα και κύρια ένα κοινωνικό αγαθό και ότι ο αναγνώστης δεν είναι απλός καταναλωτής, αλλά εραστής της γνώσης και του βιβλίου. Έτσι, ώστε, όλοι να μπορούνε να απολαύσουν την ενέργεια και τους κραδασμούς του πολιτισμού και της τέχνης, δημιουργώντας όλοι τέχνη, γνώση και πολιτισμό για όλους!

Σκέφτεστε για το βιβλίο όπως εμείς; Ευχαρίστως να συζητήσουμε μαζί σας για το έργο σας. Να είστε σίγουροι ότι δεν μας απασχολεί μόνον η προσιτή τιμή, αλλά η ποιότητα της έκδοσης κι ο σκοπός της έκδοσης. Θέλετε να εκδώσετε ένα απλό βιβλίο, μια συλλογή σας, ένα βιβλίο – έργο τέχνης, ένα καλλιτεχνικό άλμπουμ, ή απλώς ένα βιβλιόσημο; Είμαστε δίπλα σας για να συζητήσουμε μαζί σας και να σας προτείνουμε προσιτές λύσεις.

Έχετε ακόμη ερωτήματα, απορίες; Μη διστάσετε για περισσότερες πληροφορίες να απευθυνθείτε σε μας: Σβούρα Εκδοτική, Ευαγ. Αρμενάκη 2, 70100 Αρχάνες, τηλ. 2810 752 719, e-mail: printing @ svoura . net

Η συντακτική επιτροπή

Επισκεφθείτε την σελίδα της Σβούρας Εκδοτικής: