Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος στο πλάι των σπουδαστών των δραματικών σχολών


Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος εκφράζει «τη συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του στους σπουδαστές των Δραματικών σχολών του Εθνικού Θεάτρου, του ΚΘΒΕ και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, που τελούν υπό Κατάληψη.»

«Ο αγώνας των σπουδαστών των Δραματικών σχολών, συνεχίζει η ανακοίνωση, για αναβάθμιση των Καλλιτεχνικών σπουδών στη Χώρα μας είναι δίκαιος, είναι μαζικός και αφορά το σύνολο των Καλλιτεχνών αλλά και της Κοινωνίας. Η ευθύνη του Κράτους και των Κυβερνήσεων του, είναι διαχρονικά εχθρική απέναντι στον Πολιτισμό.

Είναι ελπιδοφόρο γεγονός οι μαζικές κινητοποιήσεις νέων σπουδαστών τις τελευταίες εβδομάδες, ενάντια στην πολιτική υποβάθμισης των Καλλιτεχνικών σπουδών. Στεκόμαστε με κάθε τρόπο δίπλα στους αγώνες τους, που είναι και δικοί μας αγώνες. Ενάντια στη λογική του «εφικτού» που στην ουσία του μας γυρίζει στη λογική του συμβιβασμού με το απαράδεκτο καθεστώς των Καλλιτεχνικών σπουδών στη Χώρα μας.

Παλεύουμε για Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Καλλιτεχνική Εκπαίδευση από τα πρώτα παιδικά χρόνια μέχρι την Πανεπιστημιακή βαθμίδα, με αναβάθμιση των μαθημάτων αισθητικής αγωγής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

«Ο Χρόνος σέβεται αυτόν που ονειρεύεται»

Καλή δύναμη στους αγώνες μας!»

καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύνταξη

Η τέχνη, η επιστήμη, η γλώσσα, ο γραπτός λόγος, η παράδοση, είναι εργαλεία του πολιτισμού, που συμβάλλουν τα μέγιστα για να διαμορφωθεί μια κοινωνία, να θεσπίσει τους κώδικες και την ηθική της, να πλάσει τους όρους δημιουργίας της κοινωνικής συνείδησης, να επεξεργαστεί την αλληλεγγύη της και να φτιάξει έναν κοινωνικό ιστό, που θα διαφυλάσσει και θα προάγει την έννοια άνθρωπος.
Αναγνώσεις:60