Χρόνος ανάγνωσης περίπου:1 λεπτά

11ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου – 18-19 Ιούνη 2022

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ)  έχει τη χαρά να διοργανώνει, μετά από δύο χρόνια απουσίας από τα πολιτιστικά δρώμενα, το 11ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου.

Ένας θεσμός που σκορπά χαρά και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να παρακολουθήσουν αξιόλογες δράσεις από φορείς, οργανισμούς, συλλόγους και ιδιώτες.

Ο χώρος της Πλαζ του ΕΟΤ είναι έτοιμος να ανοίξει τις πόρτες του για όλα τα παιδιά που θέλουν να ζήσουν τη μαγεία του Φεστιβάλ. Θέατρο, μουσική, παραμύθια, παιχνίδια, κατασκευές και εργαστήρια θα φιλοξενηθούν στη διοργάνωση, στις 18-19 Ιουνίου 2022.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε, στόχος μας παραμένει πάντα η ποιοτική και ποικίλη παρουσίαση δράσεων.

Στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης υλοποιείται κάθε χρόνο λίγο πριν τη λήξη του σχολικού έτους Παιδικό Φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο για παιδιά προσχολικής ηλικίας και ηλικίας Δημοτικού. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που ξεκίνησε από την ιδέα μιας ομάδας ενεργών Αγιονικολιωτών και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2010. Έκτοτε, οργανώνεται κάθε χρόνο από τον ίδιο πυρήνα εθελοντών κυρίως χάρη στην αμέριστη βοήθεια συμπολιτών, δασκάλων και φορέων, με την οικονομική στήριξη χορηγών, συλλόγων, του Πολιτιστικού Οργανισμού και Δήμου Αγίου Νικολάου.

Το Παιδικό Φεστιβάλ στοχεύει σε μια πολιτιστική παρέμβαση θεσμικού χαρακτήρα, με το σχεδιασμό και την υλοποίηση δημιουργικών δράσεων, που αναβαθμίζουν την αισθητική καλλιέργεια των παιδιών.

Ο σκοπός του Φεστιβάλ στηρίζεται σε τρεις άξονες:

• Παροχή ποιοτικής ψυχαγωγίας για παιδιά.

• Ευαισθητοποίηση γονέων και παιδιών γύρω από θέματα πολιτιστικής παιδείας.

• Ενίσχυση και έκφραση της εθελοντικής δράσης ατόμων και φορέων με αποδέκτες τα παιδιά.

Στο πλαίσιο αυτό:

• επιλέγουμε ποιοτικές δραστηριότητες, που δίνουν δημιουργική διέξοδο στην παιδική καλλιτεχνική έκφραση,

• δίνουμε στο παιχνίδι ποικιλία και εκπαιδευτικό προσανατολισμό,

• ενισχύουμε τη συλλογική συμμετοχή, τη δημιουργία και τη συνεργασία,

• προβάλλουμε το έργο και τις δράσεις φορέων, που σχετίζονται με το παιδί και τα ενδιαφέροντά του, παρέχοντας ταυτόχρονα ενημέρωση στους γονείς για εναλλακτικές μορφές διασκέδασης των παιδιών στην Κρήτη και αλλού.

Η δημιουργία του Παιδικού Φεστιβάλ είναι μία (εκ)δήλωση ελπίδας, μία εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας, και ταυτόχρονα μια προσπάθεια να προστατευτούν τα δικαιώματα των παιδιών στην κοινωνία, στη μάθηση, στον πολιτισμό.

Φορείς, σύλλογοι και ιδιώτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ με δράση, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα μέχρι 28/04/2022

Φόρμα συμμετοχής

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ως εθελοντές στην διοργάνωση, θα ενημερωθούν σύντομα για τη συμπλήρωση της φόρμας των εθελοντών.

E-mail επικοινωνίας : paidikofestivalagiosnikolaos@gmail.com

 

Σύνταξη

Η τέχνη, η επιστήμη, η γλώσσα, ο γραπτός λόγος, η παράδοση, είναι εργαλεία του πολιτισμού, που συμβάλλουν τα μέγιστα για να διαμορφωθεί μια κοινωνία, να θεσπίσει τους κώδικες και την ηθική της, να πλάσει τους όρους δημιουργίας της κοινωνικής συνείδησης, να επεξεργαστεί την αλληλεγγύη της και να φτιάξει έναν κοινωνικό ιστό, που θα διαφυλάσσει και θα προάγει την έννοια άνθρωπος.
Αναγνώσεις:76