Χρόνος ανάγνωσης περίπου:1 λεπτά

Την πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Κούβας, κα Zelmys Maria Dominguez Cortina, με αφορμή την επίσκεψή της στην Κρήτη για την παρουσίαση του βιβλίου «Ο Χοσέ Μαρτί και το Ελληνικό στοιχείο», υποδέχθηκε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης στην πατρική οικία των Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη, στον Γαλατά την Τρίτη 1 Φλεβάρη 2022.

Η πρέσβειρα της Κούβας νωρίτερα είχε επισκεφτεί το κοιμητήριο του Γαλατά, όπου κατέθεσε λουλούδια στο μνήμα του Μίκη Θεοδωράκη ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το σπίτι του Μίκη κι έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών:

Την πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας, Zelmys Maria Dominguez Cortina, υποδέχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης στην πατρική οικία των Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη, στον Γαλατά.
Την πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας, Zelmys Maria Dominguez Cortina, υποδέχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης στην πατρική οικία των Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη, στον Γαλατά.

Λίγο αργότερα σε δηλώσεις τις τόνισε πως «ευχαριστούμε για την υποδοχή αλλά και όλη την προσπάθεια ώστε να διατηρηθεί η ιστορία ενός ανθρώπου, ο οποίος αντιπροσωπεύει το πνεύμα του αγώνα, όπως ακριβώς ο Μίκης Θεοδωράκης» και πρόσθεσε πως ο λαός της Κούβας θαυμάζει το έργο και την ζωή του Θεοδωράκη. «Κάθε Σάββατο για μια ώρα σε δημοφιλή ραδιοφωνικό σταθμό υπάρχει ένα μουσικό πρόγραμμα, όπου ακούγεται η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και παρουσιάζονται στοιχεία για την ζωή του και την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Cortina.

Ο δήμαρχος, καλωσορίζοντας την πρέσβειρα, υπογράμμισε: «Ολόκληρος ο πλανήτης έχει στρέψει το βλέμμα σε αυτόν εδώ τον τόπο. Μοιραζόμαστε την ευθύνη της ανάδειξης και προβολής του έργου του Θεοδωράκη με τον αξιόλογο και δραστήριο Σύλλογο Φίλων «Μίκη Θεοδωράκη», πρόεδρος του οποίου είναι ο Γιώργος Αγοραστάκης. Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο και άλλους φορείς, είμαστε πλέον σε μια διαδικασία όπου σχεδιάζουμε τις δράσεις και τον τρόπο με τον οποίο θα προβάλλουμε το έργο του Μίκη».

Στην συνέχεια ο κ. Σημανδηράκης, παρουσίασε στην πρέσβειρα το όραμα του Δήμου Χανίων, έτσι, ώστε να καταστεί η οικία των Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη, χώρος επισκέψιμος, προσβάσιμος και λειτουργικός για το ευρύ κοινό και θα αναδείξει τη ζωή και το έργο του Μίκη αλλά και του Γιάννη Θεοδωράκη.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Σύνταξη

Η τέχνη, η επιστήμη, η γλώσσα, ο γραπτός λόγος, η παράδοση, είναι εργαλεία του πολιτισμού, που συμβάλλουν τα μέγιστα για να διαμορφωθεί μια κοινωνία, να θεσπίσει τους κώδικες και την ηθική της, να πλάσει τους όρους δημιουργίας της κοινωνικής συνείδησης, να επεξεργαστεί την αλληλεγγύη της και να φτιάξει έναν κοινωνικό ιστό, που θα διαφυλάσσει και θα προάγει την έννοια άνθρωπος.
Αναγνώσεις:53